maandag 11 maart 2013
Fusilli met artisjokken en salami
Elke keer als we dit eten zeggen we: dit moeten we vaker maken...
Zorg er wel voor dat je lekkere artisjokken koopt. In olie zijn ze lekkerder dan in water.
Ook moet de salami goed knapperig gebakken worden.
Ingrediƫnten, voor 2 personen
250 gram fusilli, of andere pasta
1 salamiworstje, in hele of halve plakjes
1 blik artisjokharten, gehalveerd
1/2 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
20 zwarte olijven
50 gram rucola
10 gram peterselie, fijngesneden
5 gram munt, fijngesneden
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Genoeg olijfolie, peper, zout
Bereiding
Bak de salami in olijfolie iets bruin en knapperig, voeg ui en knoflook toe. Na een paar minuten de olijven en artisjokken toevoegen.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
Doe de pasta bij de salami in de pan. Voeg genoeg peterselie, munt, peper, zout en olijfolie toe en meng de rucola erdoor.
Lekker met veel parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten