zaterdag 1 juni 2013

Soupe à l'ail (knoflooksoep)


 
Er wordt bij ons veel knoflook gegeten, heerlijk!
Vorig jaar hadden we ze ook in de moestuin en hadden we megagrote bollen, al gelooft niet iedereen dat die bollen echt uit onze tuin kwamen...
De soep krijgt door het ganzenvet een typische smaak, die goed bij de knoflook past.
Ingrediënten
1 el ganzenvet (of olie of boter)
1 bol knoflook, teentjes losgehaald en gepeld
1 grote kruimige aardappel, in blokjes
1,5 L groentebouillon
Scheut slagroom                                               
Bieslook, in ringetjes gesneden
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de ganzenvet in een pan en bak de teentjes knoflook een paar minuten, zonder dat ze kleuren. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog een paar minuten en voeg de bouillon toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken tot de aardappel gaar is. Pureer met een staafmixer of in de blender, voeg zoveel room toe als je lekker vindt, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met bieslookringetjes. Lekker met geroosterd brood als voorgerecht.

De aardappel en de room zorgt ervoor dat de soep wat dikker wordt. Als je ‘m graag meer gebonden wilt hebben kun je dat natuurlijk met maizena of aardappelzetmeel doen.
 

1 opmerking:

  1. Haha, nou probeer je me zo te overtuigen dat ze écht uit jullie tuin kwamen, zo mooi, zo groot het kan bijna niet waar zijn....
    Lekker soepie mmmm

    BeantwoordenVerwijderen