Het is inderdaad bonentijd: we kunnen maar raak plukken in de tuin. Vooral de stokbonen gaan erg goed.
Deze bonensalade zag ik in de Delicious 06-2013 staan. Ik heb er nog chorizo doorgedaan, omdat ik te horen kreeg dat we de laatste tijd opvallend weinig vlees eten. En eigenlijk vind ik het met de chorizo nog lekkerder ook.
Ingrediƫnten
300 gram sperziebonen1 blik grote witte bonen (limabonen)
1 klein chorizoworstje, in blokjes gesneden
½ rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetl kappertjes, grofgesneden
2 eetl olijfolie
1 theel citroensap
Handvol peterselie, fijngesneden
Handvol munt, fijngesneden
Bereiding
Kook de sperzieboontjes 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn, giet af, en spoel ze onder de koude kraan af en laat uitlekken. Giet de witte wonen in een vergiet en spoel af onder de kraan.
Bak de chorizoblokjes in een droge koekenpan, tot ze knapperig zijn.
Meng de chorizo met de sperziebonen, witte bonen, ui, knoflook, kappertjes, olijfolie en citroensap.
Doe op het laatste moment de peterselie en munt erdoor en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten