maandag 12 augustus 2013

Indiase curry met rundvlees



Dit recept is heel makkelijk bereiden. Je hoeft alleen de specerijen te bakken en het gerecht daarna te stoven. Het is een milde curry die je zelf pittiger kunt maken door toevoeging van extra rode peper. Voor mij hoeft het niet zo spicy.

Uit het boek ‘Indiase & Thaise curry’s’ van Jody Vassallo.
Ingrediƫnten
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 theel gemalen korianderzaad
2 theel gemalen komijn
1 theel kurkuma
1 theel garam masala
(Evt 1 rode peper, fijngesneden)
500 gram runderlende of riblappen, in blokjes gesneden
400 gram tomaten in blik
150 gram sperziebonen, in stukken van 4cm
1 courgette, in plakjes
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
2 eetl zonnebloemolie
Peper en zout

Bereiding
Verhit de olie in een stoofpan, bak hierin de ui, knoflook en de specerijen 2-3 minuten.
Voeg het rundvlees toe en bak in 5 minuten rondom bruin.
Doe de tomaten erbij en 250ml water. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 2,5 uren stoven tot het rundvlees zacht ik. Voeg extra water toe als het te droog wordt.

Voeg de sperziebonen, courgette en zoete aardappel toe en stoof nog 15 minuten tot alles gaar is.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst.






1 opmerking:

  1. Halloa Eet Lekker!
    Nu ben ik ook de eerste die een reactie achterlaat, en ik denk van niet de laatste.
    Wat een heerlijk recept, helemaal wat voor ons maar nu nog niet want er gaan maar 150 gram slabonen in en dat is veels te weinig met deze overschotten ;-)

    Heel veel succes met je super mooie blog, ik ben nu al fan!

    Groet, Karin

    BeantwoordenVerwijderen