zaterdag 31 augustus 2013
Pasta broccoli e salsiccia
Een simpele en snelle pasta die bij ons al jaren favoriet is.
Het belangrijkste is dat je lekkere, goed gekruide rundersaucijsjes van de slager gebruikt. De broccoli moet niet te gaar zijn en er mag genoeg kaas en nog een flinke 'glug' olijfolie overheen. En het is lekker als je het grove zout proeft.
Verder hoef ik geen toelichting te geven. Een makkelijke pasta voor door de week.
Ingrediƫnten
Pasta naar keuze
1 broccoli, in roosjes
3 goed gekruide rundersaucijsjes
1 rode ui, in halve ringen
1 grote teen knoflook, fijngesneden
Parmezaan of oude kaas, grof geraspt
Olijfolie
Peper en zout, uit de molen
Bereiding
Kook de broccoliroosjes in 2-3 minuten beetgaar en giet af.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Knijp het vlees uit de saucijsjes tot je kleine balletjes hebt. Bak ze bruin en bijna gaar. Doe de ui en knoflook erbij en bak nog een paar minuten.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
Doe op het laatste moment de broccoliroosjes bij de saucijsjes en doe de pasta erbij.
De broccoli moet vooral niet te gaar worden.
Breng op smaak met peper en grof zout en giet er nog wat extra olijfolie over.
Bestrooi met de kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten