woensdag 11 september 2013

Tagliatelle met kip gevuld met spinazie en geitenkaas


Kip kun je op veel verschillende manieren vullen. Mijn favoriete recept is met gedroogde paddenstoelen, maar deze keer heb ik het met spinazie en geitenkaas gedaan.
Je kunt kipfilet gebruiken, maar kippendijen zijn veel smakelijker. Ze zijn vleziger en smaken meer naar kip, vooral als je scharrelvlees of biologisch vlees koopt.
Als je de kip gevuld hebt, is de rest een makkie.
Ingrediƫnten, voor 2 personen
tagliatelle
4 kippendijen (of 2 kipfilets)
400 gram spinazie
50 gram zachte geitenkaas
rasp van een halve citroen
handje vol kerstomaatjes, gehalveerd
olijfolie, peper, zout

Bereiding
Roerbak de spinazie in een pan met een scheut olijfolie tot alles geslonken is. Laat in een vergiet goed uitlekken. Prak de geitenkaas fijn en meng met de citroenrasp.
Klap de kippendijen open of snijd de kipfilets in zodat je ze kunt vullen. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de geitenkaas over de kip en leg er wat geslonken spinazie op.
Ik doe er meestal teveel vulling in, waardoor ze niet meer dicht willen. Dat moet je voorkomen.
Zet vast met cocktailprikkers zodat de vulling in de kip blijft zitten.
Bak de kip in olijfolie aan een kant bruin en knapperig. Draai ze om en leg een deksel op de pan zodat de kip goed gaar wordt.


Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water.
Verdeel de pasta over twee borden, leg de rest van de spinazie erop, de tomaatjes, evt. nog wat geitenkaas. Snijd de kip schuin in twee stukken en leg op de pasta.
Druppel er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met extra peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten