zondag 24 november 2013
Lenteui soep
Vroeger kregen we wel eens lenteui-crèmesoep, uit een pakje. Die vond ik toen heerlijk.
Omdat ik niet meer uit pakjes en zakjes eet, heb ik deze soep eens zelf gemaakt. Ik had een bosje lente uitjes over en de rest had ik nog in huis. Supersimpel en ik vind het lekkerder dan preisoep; dit is net wat subtieler van smaak.
Volgende keer doe ik er nog wat reepjes gerookte zalm in.
Het recept zag ik staat in het boek van Karin Luiten 'Koken zonder pakjes en zakjes 2'.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 eetl roomboter
300 gram lente ui of bosui, in stukken, ook het groen
150 gram kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
350 ml groentebouillon
150 ml volle melk
150 ml slagroom
1 laurierblad
paar sprieten bieslook, in fijne ringetjes
peper en zout
Bereiding
Fruit de ui een paar minuten in de boter.
Voeg de lente ui en aardappelblokjes toe en fruit opnieuw 5 minuten. Doe de hete bouillon, melk, room en laurier erbij en laat ongeveer 15 minuten zacht koken. De soep is klaar wanneer de aardappel gaar is.
Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met de staafmixer of in de blender.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de bieslookringetjes of wat fijngesneden ringetjes lente ui.
Voor hoeveel borden is dit recept?
BeantwoordenVerwijderenzou je deze soep ook een paar uur van tevoren kunnen maken?
BeantwoordenVerwijderen