vrijdag 22 november 2013
Paddenstoelenquiche
Een quiche maak ik graag in het weekend als lunch. Meestal maak ik het deeg zelf, maar dit keer heb ik voor een makkelijke versie gekozen met kant en klaar bladerdeeg uit de vriezer. Je kunt uiteraard variƫren met de vulling. Ik vond 'm zo precies goed, niks aan veranderen.
Als je wel wat mist bij deze vegetarische quiche, dan kun je bijvoorbeeld wat gebakken spekjes toevoegen.
Ingrediƫnten
5 plakjes bladerdeeg
2 eetl olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
400 gram gemengde paddenstoelen, in reepjes
1 bosje bieslook, fijngesneden
1 bosje peterselie, fijngesneden
versgemalen nootmuskaat
50 gram geraspte Goudse kaas (of Parmezaanse kaas)
2 eieren
100 gram room
versgemalen peper en zout
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op elkaar en rol uit tot een grote plak deeg.
Vet een bakvorm met een doorsnede van 23 cm in met boter en leg het bladerdeeg in de vorm. Druk goed aan bij de randen en snijd de overmaat weg.
Laat de bakvorm in de koelkast staan tot de vulling klaar is.
Bak in de olie de ui, knoflook en paddenstoelen 5 minuten en laat het vrijgekomen vocht iets verdampen. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout en meng de bieslook en peterselie erdoor. Laat iets afkoelen.
Klop de eieren los met de room, voeg de kaas toe en meng dit door het paddenstoelenmengsel. Verdeel dit mengsel over het deeg.
Je kunt evt. nog wat geraspte kaas bovenop de vulling strooien.
Bak de quiche in 30-40 minuten in een oven op 200 graden tot het deeg gaar en knapperig bruin is en de vulling mooi gestold.
Laat iets afkoelen voordat je het in punten snijdt. Lekker met een salade als lunch of in blokjes als borrelhapje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten