dinsdag 21 januari 2014

Hollandse garnalencocktail met avocado en appel


Deze garnalen'cocktail' heb ik eerder eens gemaakt met Kerst als amuse in een klein amuseglaasje.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 kleine voorgerechten, maar wij hebben het met z'n tweeën opgegeten. Een heerlijke combinatie, vooral met de gember erin en het zachte van de veldsla past bij het smeuïge van de avocado, waardoor het niet overheerst.





Ingrediënten
100 gram Hollandse garnalen
1 avocado, in kleine blokjes
1/2 appel, in kleine blokjes   (nu Elstar)
1 eetl mayonaise
sap van 1/2 citroen
1 theel gembersiroop (of iets meer)
peper en zout
veldsla

Bereiding
Schil de avocado, snijd in plakken en daarna in kleine blokjes. Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes. Meng de avocado voorzichtig met de garnalen, appel, mayonaise, citroensap en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout.
Leg wat veldsla (of andere sla) op een mooi bord of in een cocktailglas.
Schep het garnalenmengsel erop en evt. nog wat blokjes appel en avocado.

1 opmerking: