We hebben weer geroosterde pompoen gegeten, maar dan volgens een recept van Ottolenghi. Daar is ie weer...
De pompoen wordt zacht en zoet, de topping is knapperig en hartig. En met de dip van zure room en dille is het een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten, voor 2 personen
350 gram pompoenparten25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
10 gram wittebroodkruim
3 eetl bladpeterselie, fijngesneden
1 theel fijngehakte tijm
geraspte schil van 1 citroen
1 teen knoflook, fijngesneden
2 eetl olijfolie
1/2 theel fijngehakte dille
3 eetl zure room
zout en witte peper
Bereiding
Je kunt de pompoenparten schillen of met schil roosteren. Ik heb het deze keer zonder schil gedaan. Leg de plakken pompoen op de snijkant plat neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vermeng voor de korst de parmezaan met het broodkruim, peterselie, tijm, de helft van het citroenrasp, de knoflook een beetje zout en wat peper.
Bestrijk de plakken pompoen royaal met olijfolie en bestrooi ze dik met het parmezaanmengsel. Druk het mengsel goed aan.
Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten in een oven op 190 graden.
Dek de bovenkant evt. losjes af met aluminiumfolie als de kruimellaag te snel bruin wordt. Haal de pompoenparten uit de oven en bestrooi met de rest van de citroenrasp.
Dek de bovenkant evt. losjes af met aluminiumfolie als de kruimellaag te snel bruin wordt. Haal de pompoenparten uit de oven en bestrooi met de rest van de citroenrasp.
Serveer er een dip bij van de zure room, dille, peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten