zaterdag 29 maart 2014
Mediterrane salade met gerookte kip en avocado
Nu het voorjaar is begonnen haal ik weer heel andere kookboeken uit de boekenkast. Mijn oog valt weer op recepten met frisse, gekleurde ingrediënten en salades.
Uit het boek 'Fresh' van Annabel Langbein, waar met name zomerse gerechten in staan zag ik deze salade voorbij komen. Ik wilde iets maken met avocado en gerookte kip.
Je zou er nog gekookte krielaardappeltjes door kunnen doen om er een echte maaltijdsalade van te maken. Nu hadden we er brood bij.
In de kookboeken van de Nieuw-Zeelandse kok Annabel Langbein staan seizoensgebonden ingrediënten centraal. De prachtige foto's in haar boeken zorgen ervoor dat ik meteen de moestuin in wil om te zaaien zodat wij ook komende zomer weer veel kunnen oogsten.
Ingrediënten, voor 2 personen
1/2 rode paprika, in repen
1/2 gele paprika, in repen
10 kalamata olijven, gehalveerd
2 handjes rucola
1 handje verse spinazie
4 tomaten, in kwarten
100 gram gerookte kipfilet, in repen
1 avocado, in parten
Toscaanse kruidenolie
klein bosje basilicum
1 teentje knoflook
rasp van 1/2 citroen
150 ml olijfolie
peper en zeezout
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de salade voorzichtig door elkaar.
Maak de kruidenolie door alle ingrediënten in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer te pureren tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
De olie kun je afgedekt nog 5-6 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.
Deze hoeveelheid olie is net wat teveel voor de salade. Je kunt het ook goed combineren met geroosterde groente of kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten