zaterdag 26 april 2014

Bietensalade met amandelen en feta


We hebben de laatste rode bietjes uit eigen tuin gegeten (die lagen nog in de vriezer). De nieuwe bietjes voor dit jaar zijn alweer gezaaid.
Al eerder heb ik een bietensalade gemaakt, ook met feta. Deze combinatie met extra sla en amandelen vind ik misschien nog wel lekkerder. Gebruik vooral genoeg van alles: veel feta (zout), veel biet (zoet en zuur door de balsamico) en veel amandel (crunchy).
Wij aten er gegrilde lamskoteletjes bij met knoflook, rozemarijn en weer verse oregano uit de kruidentuin.

Het recept komt uit het boek 'De Free Range Cook' van Annabel Langbein. Ik heb het iets aangepast.


Ingrediënten, voor 2 personen
4 gekookte (of geroosterde) rode bietjes, in partjes
gemengde sla met rucola
een handje amandelen, geroosterd en grof gehakt
150 gram feta, grof gebrokkeld
een kleine rode ui, in halve ringen
2 eetl balsamico azijn
1 theel bruine suiker
3 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
peper en zout

Bereiding
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
Meng de bietenpartjes met de balsamico azijn, rode ui, peper en zout en laat een paar minuten staan.
Maak een dressing met de olijfolie, citroensap, peper en zout.

Meng de dressing door de gemengde sla. Verdeel de partjes biet erover, brokkel de feta erover en bestrooi royaal met amandelen.
Doe er nog wat extra olijfolie, peper en zout over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten