zondag 15 juni 2014

Bruschetta met groene asperges en tuinbonen



De laatste tuinbonen uit de vriezer heb ik gebruikt om deze bruschetta te beleggen. Heerlijk met de groene asperges, lente ui en geitenkaas. In de zomer kun je de asperges vervangen door sperzieboontjes. Al denk ik dat dit lekkerder is.
Je kunt de tuinbonen dubbeldoppen (dat ziet er nog mooier groen uit), maar voor de smaak is het niet nodig. Een heerlijke combinatie! En heel geschikt als lunch.


Het recept komt uit 'Veg'. Ik heb het iets aangepast.
Ingrediƫnten, voor 2 bruschetta
2 sneden boerenbrood
16 groene aspergetips
50 gram tuinbonen
2 lente uitjes
1 eetl olijfolie
1 teentje knoflook
50 gram geitenkaas
peper en zeezout

Bereiding
Rooster het brood in een hete grillpan of onder de grill tot het aan beide kanten mooi geroosterd en krokant is. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee beide kanten van het brood in. Bestrooi met iets zeezout.

Kook de groene asperges in gezouten water 3 minuten. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Kook vervolgens de tuinbonen 3-4 minuten in hetzelfde water. Haal ze uit het water en laat uitlekken.

Snijd de lente uitjes diagonaal in stukjes van 1-2 cm. Gebruik ook veel groen van het uitje.
Snijd het teentje knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de lente uitjes 2-3 minuten op laag vuur. Doe de knoflook, asperges en tuinbonen erbij. Bak nog 1-2 minuten. Voeg de verbrokkelde geitenkaas toe, hussel de pan kort zodat de kaas iets smelt, maar je nog wel stukjes ziet.
Breng op smaak met peper en zout.

Schep het groentemengsel op de het brood, besprenkel met olijfolie en strooi er nog wat zeezout overheen.

2 opmerkingen:

  1. Een schot in de roos, heerlijk was het!
    En dan ook nog met zelfgebakken brood, kan toch niet beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super is deze. Al meerdere keren gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen