dinsdag 8 juli 2014

Monchoutaart


Monchoutaart: heerlijk! Meestal krijg je op een verjaardag eentje uit een pakje en die is ook best lekker. Maar het is natuurlijk veel leuker en lekkerder om het helemaal zelf te maken! Dit recept komt van judithscakes.nl: een blog met alleen maar lekkere taarten en cakes. De recepten op deze blog kloppen altijd.

De bodem is gemaakt van de helft bastognekoekjes en de helft digestivekoekjes. De roomlaag is mooi hoog en stevig en de kersen komen uit een pot. Je zou ook vlaaivulling kunnen gebruiken (de kersen of aardbeienvulling van Hak bv).
Vanaf nu ga ik monchoutaart altijd op deze manier maken: zo hoort ie te zijn.

zaterdag 5 juli 2014

Wraps met zalm en avocadosalsa


Supersnel en simpel. We vonden deze wraps erg lekker en gaan ze zeker nog een keer eten. Makkelijk voor een doordeweekse dag en vooral in de zomer!

Je kunt de tortilla's zelf maken, bewaren in de vriezer en ontdooien als je ze nodig hebt. Wij hebben voor kant-en-klare hup-flap-klaar versie gekozen.

Dit gerecht zag ik op de blog van Caroline, het komt uit Elle Eten, Nr. 3 2014.

donderdag 3 juli 2014

Bistecca alla gorgonzola

 
Onlangs heb ik voor het eerst biologisch vlees besteld bij biologischbeter.nl.
Al het biologische rundvlees van deze webshop komt uit Friesland. Ik was wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees en ook of deze manier van bestellen me zou bevallen.
Het vlees wordt bevroren, goed gekoeld en in porties gevacumeerd bezorgd. Ideaal!
En ik moet zeggen: het is echt heerlijk vlees. De biefstuk, ribeye en rundergehakt zijn in elk geval goed gekeurd. Ik ga zeker vaker op deze site mijn vlees bestellen.

De ribeye gaat op de bbq of in de grillpan. Bij de biefstuk heb ik deze keer een heerlijke gorgonzola-rozemarijnsaus gemaakt.
De geroosterde venkel erbij is ook een ontdekking.

Recept Janneke Phillipi, uit Delicious juni 2014.