dinsdag 23 september 2014

Spaghetti met sardines en courgette


Een simpele pasta voor door de week: daar kun je niet genoeg recepten van hebben. Deze pasta is ook nog eens gezond door de volkoren spaghetti, de vette vis en de groente.
Een blijvertje!

Het recept kwam ik tegen op de blog van Philippine 'liefdevoorlekkers''.
Ingrediƫnten
200 gram spaghetti (volkoren biologisch)
1 grote ui, gesnipperd
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikjes sardines op olie
1 courgette, in blokjes of reepjes
2 eetl kappertjes
6 ansjovisfilets
2 eetl peterselie, grof gesneden
zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar in veel gezouten water.
Verhit in een koekenpan de olie uit het blikje van de sardines. Fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Snijd de courgette in blokjes of reepjes en bak ze ongeveer 3 minuten mee met de uien. Voeg de kappertjes toe en verbrokkel de sardines boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de spaghetti met de courgettesaus, leg er de ansjovisfilets op en bestrooi met peterselie. Druppel er evt. nog wat olijfolie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten