dinsdag 9 december 2014
Bleekselderij met rundergehakt
Dit is een typisch alledaags gerecht uit de Sichuanese keuken. Bleekselderij en rundergehakt passen goed bij elkaar. Het wordt erg lekker door de chilibonenpasta. Het gerecht krijgt daardoor een heel specifieke smaak. Maar let wel op: het is spicy! Het ruikt heerlijk als je het in de wok bakt, dus ik was de eerste keer iets te enthousiast met de pasta.
Je kunt het dan wel goed afblussen met Tigerbeer :)
Als menu hadden we deze keer tofu met paprika, bleekselderij met rundergehakt, witte rijst, komkommersalade en spinazie met gembersaus.
Ingrediƫnten
300 gram bleekselderij (3-4 stengels)
3 eetl arachideolie
100 rundergehakt
1 1/2 eetl Sichuanese chilipepertuinbonenpasta
1 1/2 eetl fijngesneden gember
lichte sojasaus, naar smaak (1-2 eetl)
1 theel chinkiangazijn
Bereiding
Verwijder de harde draden van de bleekselderij (doe ik zelf bijna nooit trouwens).
Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in repen van 1cm breed. Hak deze repen fijn. Breng wat water aan de kook en blancheer de bleekselderij ongeveer 30 seconden zodat het rauwe ervan afgaat. Laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een ingebrande wok op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gaar is en lekker ruikt. Voeg de chilipepertuinbonenpasta toe en blijf roeren tot de pasta lekker begint te ruiken en de olie rood kleurt.
Voeg de gember toe en roerbak nog even zodat hij lekker gaat ruiken.
Voeg vervolgens de bleekselderij toe.
Blijf roerbakken tot de bleekselderij gloeiend heet is en breng het geheel op smaak met sojasaus. Roer tot slot de azijn door het gerecht en serveer het.
Hoihoi,
BeantwoordenVerwijderenIk volg je blog al een tijdje, nu ik zelf een blog heb heb ik jouw blog bij mijn favorieten gezet.
Zou jij dit ook voor mij willen doen?
Alvast bedankt!
Groetjes Emma
www.emmatimmerman.blogspot.nl