zaterdag 4 april 2015

Aardappelsalade met ei, radijs en dille


De winterstop is voorbij: de kippen leggen weer eieren!
Een goede timing, zo voor de Paasdagen. Tijd om weer gerechten te maken met ei. Nu is dit niet echt een eigerecht, maar een aardappelsalade met ei is wel erg lekker voor Pasen. Zeker met gebakken zalm erbij.
De 'dressing' is een soort tartaarsaus, met kappertjes, ansjovis en dille. Die kun je als saus ook goed apart bij de vis serveren.



Ingrediƫnten, voor 2-3 personen
500 gram krielaardappeltjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 eetl kappertjes
2 eetl peterselie, fijngesneden
2 eetl dille, fijngesneden
2 ansjovis, fijngesneden
2 eetl mayonaise
peper en zout
4-5 eieren
5 radijsjes, in plakjes

Bereiding
Kook of stoom de aardappeltjes in de schil net gaar. Laat uitlekken afkoelen tot lauwwarm. Halveer de aardappeltjes of snijd ze in dikke plakken
Meng in kom de sjalot, kappertjes, peterselie, dille, ansjovis met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout (het is al redelijk zout door de ansjovis).
Kook de eieren halfzacht of zoals je lekker vindt. Halveer ze, of snijd in parten.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Meng de saus door de lauwwarme aardappeltjes. Verdeel de eieren en radijsjes erover en strooi er nog wat dille over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten