maandag 18 mei 2015

Kokostaartje van Holtkamp


In het bekende bakboek 'De Banketbakker' van Holtkamp staan veel uitgebreide bakrecepten, maar ook genoeg eenvoudig te maken taartjes. Dit is er een van.
Het beslag is snel gemaakt en het taartje hoeft maar 20 minuten in de oven.
Ik kwam erachter dat ik niet genoeg amandelschaafsel in huis had en heb daarom een deel gehakte blanke amandelen gebruikt. Misschien nog wel lekkerder ook. De binnenkant is nl. zacht en smeuïg, dan mag het bovenop best wel wat crunchy zijn.
Dit is geen taartje met een beetje kokos, maar een échte kokostaart.
De smaak lijkt op kokosmakronen, maar dan lekkerder. Mjam!




Ingrediënten
240 gram geraspte kokos
240 gram witte basterdsuiker
30 gram patentbloem
150 gram volle melk
60 gram ongezouten roomboter
1 ei (M), losgeklopt
snufje zout
50 gram amandelschaafsel
abrikozenmoes, optioneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm met een diameter van 20cm in met roomboter.
Meng in een kom de kokos, basterdsuiker en bloem.
Doe de melk en roomboter in een steelpan en verwarm op het vuur tot de boter is gesmolten.
Schenk de melk bij de kokos en meng met een spatel of lepel.
Voeg het losgeklopte ei en het zout toe.
Schep het beslag in de bakvorm en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Bak het taartje ongeveer 20 minuten op 180 graden. Laat afkoelen op een taartrooster.


Je kunt het taartje, zodra deze uit de oven komt, met verwarmde abrikozenmoes bestrijken. Dat doet Holtkamp bij veel taartjes, maar ik vind het zo net zo lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten