vrijdag 19 juni 2015

Geroosterde wortel met komijn, geitenkaas en een honing-citroendressing


Weer een gerecht uit het boek 'Persiana'. Wat is dat toch met de keuken van het Midden-Oosten... Op de een of andere manier moeten die boeken altijd in mijn boekenkast staan. Misschien omdat er vaak verrassende vegetarische gerechten in staan.
De smaken passen weer heel goed bij elkaar. En het is een eenvoudig gerecht om te maken.
Ik heb de hoeveelheden iets aangepast. Dit was voldoende als lunch voor mezelf, maar kan als bijgerecht voor 2 personen worden geserveerd.



Ingrediënten, lunch voor 1 persoon, bijgerecht voor 2 personen
500 gram wortels, diagonaal in plakjes van 2cm dik
2 eetl olijfolie
1 theel komijnzaad
versgemalen zwarte peper en zeezout
sap van 1/2 citroen
1 1/2 eetl honing
50 gram geitenkaas
paar takjes dille, blaadjes grof gehakt
een snufje nigellazaad

Ingrediënten
Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijnzaad en flink wat peper en zout en meng alles goed.
Rooster de wortel 25 minuten in een oven op 200 graden tot de wortels gaar zijn.

Roer het citroensap en de honing in een kom tot een homogeen mengsel.
Haal de wortels uit de oven, besprenkel met de honing-citroendressing en hussel goed door elkaar. Rooster nog 8 minuten tot de wortels licht gekarameliseerd zijn.

Haal de wortels uit de oven en verdeel ze over een plat bord. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de gehakte dille en het nigellazaad.

3 opmerkingen:

  1. Ook weer zo'n héérlijk boek! Veel plezier van Comptoir Libanais!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje. Je zult hier vast nog wel wat recepten uit het boek tegen komen :)
      Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Volgende keer maar de dubbele portie maken Judith! Heb je de flespompoen met pistachenotenpesto uit Persiana al gemaakt? Ook zo vreselijk lekker. Wij zijn ook dol op de keuken van het Midden- Oosten!

    BeantwoordenVerwijderen