woensdag 3 juni 2015

Geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop


Zoete aardappel is misschien geroosterd wel het lekkerst. In een stoofgerecht gebruik ik het ook regelmatig, maar de smaak is dan toch minder uitgesproken. Deze salade vind ik verrukkelijk. Het is dan ook niet gek dat het weer een Ottolenghi recept is, uit 'Het kookboek'. Ik zag het recept ook op de blog van Caroline voorbij komen.
De verhoudingen heb ik deze keer iets aangepast. Zo was het een mooie lunch voor in m'n eentje.




Ingrediënten, voor 1-2 personen
1 zoete aardappel
2 eetl olijfolie
35 gram pecannoten, geroosterd
2 lenteuien, in ringetjes
2 eetl grof gesneden platte peterselie
1 eetl grof gesneden koriander
15 gram sultanarozijnen (of krenten)
een snuf gedroogde chilivlokken
zout en peper

Dressing
2 eetl olijfolie
1 eetl ahornsiroop
1/2 eetl sherry-azijn
1/2 eetl citroensap
1 eetl sinaasappelsap
1 theel geraspte verse gember
snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de aardappel goed en snijd (zonder te schillen) in blokjes van ongeveer 2cm. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi er zout en peper over en hussel goed door.
Rooster de aardappel 20-30 minuten in de oven tot de aardappel net gaar is. Schep halverwege de tijd om.
Klop voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Meng de nog warme aardappel met de dressing. Voeg de pecannoten, lente ui, peterselie, koriander en rozijnen en chilivlokken toe. Meng losjes door elkaar. Breng nog eens op smaak met peper en zout.
Serveer de salade direct of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten