vrijdag 25 september 2015

Salade met gekaramelliseerde vijgen, sinaasappel en feta


Met een vijgensalade maak je mij altijd blij. Ook deze versie van Ottolenghi is weer een succes. Al twijfelde ik eerst wel, omdat er veel suiker in gebruikt wordt om de vijgen en sinaasappel te karamelliseren. Je kunt gerust wat minder suiker gebruiken, vind ik.
De vijgen zijn zoet, de sinaasappel fris, de feta zout en de dressing kruidig. Met de rucola krijgt het nog iets pit. Ja, alle smaken komen aan bod en dat maakt het zo lekker.
Dit recept komt uit zijn boek 'Plenty More'. Daar wil ik eerst nog wat meer uit maken, voordat ik z'n nieuwste boek koop.


zaterdag 5 september 2015

Bananenbrood met pecannoten


Er lagen drie overrijpe bananen op de fruitschaal. Dat betekent dat er een bananenbrood gebakken moet worden. In 'Plenty More' van Ottolenghi staat een recept met pecannoten. Dat leek me een heerlijke combinatie.
Eigenlijk is het recept heel eenvoudig. Er gaan geen bijzondere ingrediƫnten in naast de bananen en pecannoten. Voor de afwerking roostert Ottolenghi de plakken brood en besmeerd ze met tahin, honing en grof zeezout. Dat heb ik achterwege gelaten

Het brood was heerlijk van smaak, knapperig aan de buitenkant, niet te zoet, een lekkere bite door de noten. Ik vond de binnenkant iets te klef. Hij had misschien nog iets langer in de oven gekund.