maandag 18 april 2016
Siciliaanse kippensoep
In de vriezer liggen altijd kippendijen of -poten. De dijen gebruik ik meestal in plaats van kipfilet. Het vlees is veel smakelijker en minder droog dan filet. Met de poten kun je alle kanten op.
Ik vind het een fijn idee dat ik altijd ingrediënten in huis heb om een stoofpot in de slowcooker te maken. Kippensoep is ook zo gemaakt. Je ziet dan recepten waar een hele kip gebruikt wordt, maar waarom niet alleen met poten of drumsticks.
Meestal maak ik Hollandse kippensoep. Maar wij vinden deze versie veel lekkerder. Het is echt een maaltijdsoep en het lijkt op minestrone, maar dan met kip.
En zoals bij alle soep: de dag erna is de smaak nog veel beter.
Ingrediënten
4 drumsticks of kippenpoten
4 wortel, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in stukjes van 1cm
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 groot blik tomatenblokjes (nu een pot van 500 gram)
1 handje macaroni of andere kleine pasta
1 aardappel, in blokjes (vastkokend)
grote bos peterselie
kippenbouillonblokje
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Doe de kip in 2 liter koud water, breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten zacht koken. Schep het schuim van het water af met een lepel.
Doe de overige ingrediënten in de pan en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
Haal de kip uit de pan, laat iets afkoelen en pluk het vlees van het bot. Doe dit weer terug in de pan.
Breng de soep op smaak met veel zwarte peper en wat zout.
Bestrooi met extra verse peterselie en Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten