dinsdag 26 april 2016

Tagliatelle met biefstuk en courgette


Deze pasta eten we al jaren, maar ik kwam erachter dat het recept nog niet op m'n blog stond. Het is weer zo'n gerecht waar we van zeggen: mmm, dit moeten we echt vaker eten. Het is ook nog eens makkelijk en snel te maken. 


Ingrediƫnten, voor 2 personen
2 biefstukken
250 gram tagliatelle (verse)
1 courgette, in halve plakken
40 gram rucola (ongeveer een halve zak)
50 gram parmezaanse kaas, grof geraspt
10 cherrytomaatjes, in kwarten
olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en dep goed droog met keukenpapier.
Bestrooi met peper en zout.
Bak de biefstukken in olijfolie aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten (afhankelijk van de dikte).  Haal ze uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bak vervolgens in dezelfde pan de courgette, in de olie van de biefstuk. Bak ongeveer 2 minuten tot de courgette net gaar is en iets bruiner wordt. Verwarm de tomaten nog een minuutje mee. Ze moeten niet uit elkaar vallen. 

Kook in gezouten water de tagliatelle beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat uitlekken in een vergiet en doe de pasta bij de courgette in de pan.

Meng de helft van de rucola en parmezaan erdoor. Breng goed op smaak met versgemalen peper en zout en schenk er nog een flinke scheut lekkere olijfolie overheen. 

Verdeel de tagliatelle over 2 borden. Bestrooi met de overgebleven rucola en parmezaan. 
Snijd de biefstuk in plakken en verdeel ze over de pasta. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten