dinsdag 17 mei 2016

Pastasalade met pesto, tonijn en feta


Weer een recept voor pastasalade. Deze versie is erg lekker en de dag erna nog lekkerder!
Pesto maak ik vaak zelf en hoewel dat natuurlijk het beste smaakt heb ik daar niet altijd zin in. Koop dan niet een potje 'Pesto alla Genovese' van de supermarkt, want dat smaakt naar gras. Verse pesto kun je tegenwoordig overal wel kopen. Die van de Lidl vind ik trouwens ook lekker. Niet te vergelijken met dat spul uit een potje.

Als je niet van tonijn houdt, dan zijn spekjes lekker. En de feta kun je vervangen door bijv. zwarte olijven. Er is zoveel variatie mogelijk. Binnenkort maar weer een andere versie maken. 
Oja: rooster de pijnboompitten wel, want dat maakt het juist zo lekker. 



Ingrediƫnten, voor 4 personen
300 gram fusilli (of andere pasta, bv penne)
100 gram groene pesto
1 blikje tonijn 
50 gram pijnboompitten, geroosterd
8 cherrytomaatjes, in kwarten (of meer)
200 gram feta, in blokjes
40 gram rucola (ongeveer een halve zak)
olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat goed afkoelen en uitlekken. De pasta moet goed droog zijn voordat je de rest van de ingrediƫnten toevoegt.
Ik kook de pasta meestal al een uur van te voren.


Meng de pesto door de pasta.
Doe daarna de tonijn, pijnboompitten, cherrytomaten, feta en rucola erbij. Meng voorzichtig, zodat de tonijn en feta niet te fijn worden. 
Breng op smaak met een flinke scheut goede olijfolie en aardig wat peper en zout.
Als je de salade van te voren wilt maken: schep de rucola er dan nog niet door, maar leg het er eerst bovenop tot je het wilt gaan eten.
Dat doe ik altijd als ik een pastasalade ergens mee naar toe neem.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten