zondag 12 juni 2016

Griekse ovenschotel met kip, aardappel en feta


Dit is echt een heerlijke ovenschotel! Het is op zich genoeg voor 2 personen, maar wij hadden best nog een bord op gekund. De kip en aardappeltjes zijn knapperig geroosterd. De paprika, ui en knoflook worden lekker zoet in de oven. En dan de zoute, zachte feta erover. Heerlijk! Ik heb nu gedroogde en verse oregano gebruikt. Maar je kunt de verse oregano ook weglaten. Wij hebben een heleboel in de moestuin staan.
Dit gerecht hebben we nu twee keer gegeten en het is een blijver. Het is ook nog eens makkelijk om te maken.




Ingrediƫnten, voor 2 personen
400 gram krielaardappeltjes, geschild
350 gram kippendijen (4 stuks, of 2 filets)
1 rode paprika, in repen
1 rode ui, in parten
5 teentjes knoflook, in de schil
1 volle theel gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper en zeezout
2 eetl olijfolie

250 gram cherrytomaatjes
250 gram feta
evt. een paar takjes verse oregano

Bereiding
Schil de aardappeltjes en kook of stoom ze 10 minuten tot ze bijna of net gaar zijn.
Doe ze samen met de kip, repen paprika, parten rode ui en teentjes knoflook in een ovenschaal of braadslede. Bestrooi met de oregano, voldoende peper en zout en olijfolie. Meng goed.
Bak 20 minuten in een oven op 200 graden.
Schep alles om, leg de cherrytomaatjes erop en bak nog 5 minuten.
Leg de plakken feta erop en bak nog 5 minuten.
De feta moet niet te lang in de oven.

Sprenkel er nog wat olijfolie over, en evt. peper, zout en verse oregano.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten