zondag 3 juli 2016
Crostini met geitenkaas en rode ui
Dit is mijn ideale borrelhapje: crostini met geitenkaas.
Als we uit eten gaan kijk ik altijd op de menukaart of er ook iets met geitenkaas op staat. Een salade au chèvre chaud sla ik niet over. Ook heb ik altijd geitenkaas in huis. Lekker in een salade, in pasta of een ovenschotel. Of zoals nu: op geroosterd stokbrood.
Een aanrader.
Dit recept komt uit het boek 'Toscanini Venticinque'.
Ingrediënten, voor 10 stuks
stokbrood of ciabatta
150 gram geitenkaas
1 rode ui, in dunne ringen
1 eetl gedroogde oregano
3 eetl olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding
Pel de ui en snijd hem in zo dun mogelijke ringen. Meng de ui met de oregano, olijfolie en wat peper en zout. Laat de uiringen een half uur staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in schuine plakken van ongeveer 1cm dik en rooster deze goudbruin.
Leg op elke crostini wat rode ui en leg daar een plakje geitenkaas op. Druppel er nog wat oregano olie over.
Zet de crostini nog even in de oven of onder de grill tot de geitenkaas begint te smelten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten