maandag 29 augustus 2016
Salade met aardbeien, geitenkaas en parmaham
Een heerlijke zomerse salade! Geitenkaas eten wij vaak (heel vaak...) in een salade. Aardbeien nog nooit eerder. Dit is een heerlijke combinatie met de zoute parmaham en dan nog wat knapperige geroosterde amandelen of andere noten erdoor. Mjam.
Een ideale salade voor bij een bbq of als lunch.
Ingrediƫnten, 2 personen
75 gram veldsla (1 zak)
50 gram (blanke) amandelen
100 gram aardbeien, in kwarten
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
100 gram geitenkaas, in stukjes
75 gram parmaham
2 eetl olijfolie
2 eetl balsamico azijn
versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding
Leg de amandelen op een bord en rooster ze ongeveer 12 minuten in een oven op 180 graden, tot ze lichtbruin zijn. Haal het bord uit de oven en laat de amandelen goed afkoelen. Ze worden dan pas knapperig.
Leg de veldsla op een grote schaal. Verdeel de aardbeien, amandelen, cherrytomaatjes en geitenkaas erover. Rol de plakjes parmaham los op en leg ze als roosjes tussen de sla.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
Druppel dit over de salade en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten