donderdag 7 maart 2013

Zalm met tikka, komkommeryoghurt en naanbrood

 
 
Dit gerecht uit Jamie's Kookrevolutie heb ik al meerdere keren gemaakt. Vooral in de zomer vind ik het een snelle en frisse maaltijd. Maar ook in maart smaakt het goed hoor.
Door de koude yoghurt en komkommer koelt het gerecht snel af, dus goed dooreten is het beste.


Ingrediënten, voor 2 personen
2 zalmfilets
2 el Patak's tandooripasta
2 naanbroden (met knoflook)
250 ml Griekse yoghurt
Halve komkommer
Verse koriander, grof gehakt
1/3 Rode peper, fijn gesneden
1 limoen
1 teentje knoflook, geperst
Zout en olie

Snijd de zalm in blokjes of plakjes en smeer in met de tandooripasta.
Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd in blokjes.
Meng de yoghurt met de helft van de komkommer, het sap van een halve limoen, de knoflook, koriander, de helft van de rode peper en breng op smaak met zout.
Bak de zalm op hoog vuur in een koekenpan en bak ondertussen de naanbroden in 2 minuten af in een hete oven.

Leg het brood op een voorverwarmd bord. Smeer er veel Griekse yoghurt op en leg de plakjes zalm erop. Bestrooi met extra rode peper, verse koriander, komkommerblokjes en limoensap.
Evt kun je er nog wat lente ui erover heen strooien.

En dan snel gaan eten, want door de koude yoghurt koelt het snel af.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten