zondag 30 juni 2013

Zoete aardappel met crème fraîche en citroengras

 
Dit gerecht van Ottolenghi heb ik wel eens eerder gemaakt. Ik heb het ook al om meerdere blogs zien staan; blijkbaar worden meer mensen enthousiast van de geroosterde zoete aardappelparten die in Plenty staan. Je kunt het net zo goed met pompoen maken, maar dat doen we pas weer in de herfst. Dit jaar verbouwen we 8 verschillende soorten pompoenen in de tuin. Ik ben heel benieuwd.
Misschien is het wel leuk om zelf zoete aardappel te gaan verbouwen, denk ik nu. Eens opzoeken of dat kan. Heb er nog nooit wat over gelezen in elk geval....
Ingrediënten
Een grote zoete aardappel
paar eetl olijfolie
1 eetl korianderpoeder
zeezout
Verse koriander
(evt. rode peper, fijngesneden)
 
Dipsaus
100 ml crème fraîche
1/3 van een stengel citroengras, heel fijn gesneden
1 cm verse gember, geraspt
rasp van 1 limoen
peper en zout
 
Bereiding
Was de zoete aardappel goed, schil hem niet. Snijd in parten en leg in een ovenschaal of braadslede.
Schenk er wat olijfolie over, bestrooi met korianderpoeder en zeezout en hussel de parten.
Rooster in de oven op 210 graden in ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn en de randen wat knapperig zijn.
 
Laat iets afkoelen, bestrooi met extra zeezout (evt. fijngesneden rode peper), besprenkel met olijfolie en strooi er verse koriander over.
 
Wij hadden dit als bijgerecht bij gegrilde kip met tandoorikruiden en een rettichsalade. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten