De zomer is begonnen! Dus we hebben meteen de bbq aangezet en lekker de hele avond in de tuin gezeten. Deze keer alleen maar vis gehaald en een salade erbij gemaakt. De visboer had zalm, gamba's en ook deze dikke sardines liggen.
Ik heb ze met salmoriglio gemaakt, een bekende saus die vaak bij vis wordt geserveerd. Heerlijk!
Ingrediƫnten
4 grote sardines, schoongemaakt
1 citroen in 4 parten
zout en peper
Salmoriglio
75ml olijfolie
citroenschil, fijngeraspt, van een 1/2 citroen
sap van 1 citroen
1/2 kleine rode chilipeper, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 eetl fijngesneden peterselie
Bereiding
Verhit de barbecue tot goed heet
Meng alle ingrediƫnten voor de saus in een schaal
Bestrooi de sardines met peper en zout, let ze op de hete bbq en bestrijk dun met de saus.
Na ongeveer 4 minuten aan beide kant roosteren zijn ze klaar.
Schenk er nog wat saus over en geef de rest van de salmoriglio erbij met een partje citroen.
Het recept komt uit 'Eerlijk Italiaans' van Antionio Carluccio
Geen opmerkingen:
Een reactie posten