zondag 13 oktober 2013

Bruschetta met vijgen, gorgonzola en rucola



We aten vandaag bruschetta met vijgen en gorgonzola en daarbij pompoensoep.
Een makkelijke maaltijd dus en ook wel herfstig.
Op vrijdag koop ik op de markt wel eens een lekker brood, zoals ciabatta. Wat we vrijdag niet eten, eten we daarna in het weekend meestal als bruschetta. Of ik vries het brood, alvast in plakken gesneden, zaterdag of zondag alsnog in. Dat oude brood kan dan later zo uit de vriezer de oven is. Altijd handig om in huis te hebben, voor als je onverwacht bezoek krijgt en wat borrelhapjes wilt maken.

 
Ingrediënten
ciabatta of ander lekker brood, in 8 schuine plakken gesneden
1 teentje knoflook, gehalveerd
100 gram gorgonzola
4 vijgen, elk in 6 partjes
1/2 zakje rucola
olijfolie
peper en zout uit de molen


Bereiding
Snijd de ciabatta in plakken doe ze in de grillpan tot ze aan beide kanten mooi geroosterd zijn. Wrijf het brood daarna aan beide kanten in met het gehalveerde teentje knoflook.
 
Snijd de gorgonzola in stukjes en de vijgen in partjes. Verdeel ze over de bruschetta.
Bestrooi met iets zout en druppel er wat olijfolie over.

Leg ze op een bakplaat en zet een paar minuten onder de hete grill tot de gorgonzola gesmolten is en de vijgen zacht. Verdeel de rucola over de bruschetta en bestrooi met extra peper en zout en druppel er nog wat olijfolie over.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten