donderdag 30 januari 2014
Bietenchips met knoflooksaus
Van groente kun je heel gemakkelijk groentechips maken. Van biet, knolselderij, pastinaak.... echte wintergroentechips. Dit recept had ik eens zien staan op de blog van Marleen http://etenuitdevolkstuin.nl. Een blog met prachtige foto's en heerlijke groentegerechten.
De smaak is heerlijk zoet en aards, lekker met grof zout en de knoflookdip als borrelhap.
Deze keer heb ik oerbieten gebruikt, de chips worden dan mooi rond maar ook klein.
Een volgende keer gebruik ik grotere ronde bieten.
Ingrediƫnten
2-3 bieten
500ml zonnebloem of arachideolie
grof zeezout of fleur de sel
1 eetl mayonaise
1 eetl yoghurt
1/2 teentje knoflook
Bereiding
Schil de bieten en snijd ze daarna in dunne plakjes. Met een mandoline gaat dat snel en gelijkmatig.
Verhit de olie in een steelpan of hapjespan. Bak zodra de olie heet is de plakjes biet in niet te grote porties. Ze zullen wat krimpen en zijn klaar als ze donkerrood en knapperig zijn. Laat goed uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fleur de sel over zodra ze zijn afgekoeld.
Voor de knoflookdip meng je de mayonaise, yoghurt en knoflook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten