zaterdag 22 maart 2014

Aziatische koolsalade


Dit is een heerlijke koolsalade met een Aziatische dressing. Als je de kool en wortel mooi fijn snijdt en daarna nog even in de dressing laat staan, wordt de groente iets zachter, maar het blijft mooi knapperig. Je hebt niet het idee dat je rauwe groente eet.
We hadden er alleen gebakken zalm bij, met sojasaus en sesamzaadjes.

Het recept komt uit het boek 'Veg'. Ik heb de hoeveelheden wel iets aangepast. In het recept moet je de hele kool gebruiken, maar daar kun je wel een hele week van eten.
Van de dressing heb ik in verhouding weer meer gebruikt.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht, of 4 personen als bijgerecht.


Ingrediënten, voor 2-4 personen
1/3 witte kool
2 wortels
3 lente uitjes
handvol koriander, grof gesneden
1 limoen, gehalveerd

Dressing
2 eetl sojasaus
1 eetl honing
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetl verse gember, fijngesneden
2 eetl rijstazijn (of witte wijnazijn)
2 eetl sesamolie
2 eetl koolzaadolie (of andere olie)

Bereiding
Snijd de witte kool in fijne reepjes. Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes met een mandoline of rasp ze grof. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Meng goed met een vork of garde tot de honing is opgelost.
Meng de groente door de dressing. Schep goed door elkaar en laat 10-20 minuten staan, zodat de groente zachter wordt en kan 'ontspannen'.


Dien de koolsalade op met de koriander en extra limoensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten