Mmmmmmmm, chocolade! Je ziet zo wel op de foto dat het lekker is.
Deze brownies zag ik al op meerdere blogs voorbij komen (via http://happylittlekitchen.com) en iedereen was er laaiend enthousiast over. De perfecte brownies, krokant van buiten en smeuïg van binnen, zoet en fris door de frambozen.
Ik heb altijd een grote zak Callebaut chocoladekorrels (70% cacao) in huis om mee te bakken. Het werd weer eens tijd om daar wat mee te maken. In de vriezer had ik nog frambozen liggen. Dus er konden spontaan brownies met frambozen gebakken worden!
Daar word je blij van!
Ingrediënten
100 gram roomboter
4 eieren (op kamertemperatuur)
250 gram fijne kristalsuiker
100 gram bloem
30 gram cacao poeder
1 theel bakpoeder
100 g (diepvries) frambozen
Poedersuiker (optioneel, ter decoratie)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C (hetelucht oven op 160° C) en bekleed een (brownie) bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een klein pannetje, haal van het vuur en doe de chocolade erbij. Roer tot deze is gesmolten, laat het geheel iets afkoelen.
Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Klop deze met een mixer op de hoogste stand tot het eimengsel bijna wit en dik geworden is. Dit duurt zo'n 10 minuten.
Dit kun je ook heel gemakkelijk in een KitchenAid doen.
Schep met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel er de frambozen over, je kunt ze ook door het beslag heen scheppen maar op deze manier kun je ze beter verdelen.
Zet de bakvorm ca. 30 à 35 minuten in het midden van de oven tot de brownie bovenop een mooi krokant korstje heeft maar van binnen nog lekker smeuïg is.
Als je de vorm schud, dan moet het in het midden iets mee bewegen. Ik dacht eerst dat het nog niet lang genoeg gebakken was, maar na het afkoelen wordt het nog wat steviger en zijn de brownies precies goed. Beter iets te zacht, dan te droog.
Als je de vorm schud, dan moet het in het midden iets mee bewegen. Ik dacht eerst dat het nog niet lang genoeg gebakken was, maar na het afkoelen wordt het nog wat steviger en zijn de brownies precies goed. Beter iets te zacht, dan te droog.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten