maandag 24 november 2014

Salade met artisjokken en witte bonen


Er stonden nog een paar potten artisjokken op olie in de voorraadkast, naast de witte bonen.
Ik kwam niet op het idee om dit te combineren in een salade, tot ik afgelopen weekend het boek 'Veg' aan iemand liet zien. Iedereen die graag vegetarisch eet raad ik Ottolenghi aan, maar 'Veg' is toch ook een superboek met makkelijke gerechten. Ottolenghi is vaak wat uitgebreider en meer geschikt voor het weekend.
Ik heb nog komkommer toegevoegd. We vonden het een lekkere combinatie!


Ingrediƫnten, voor 2 personen
150 gram artisjokharten in olie, in partjes gesneden,
plus 1 eetl van de olie
1 teentje knoflook, in plakjes
1 blik grote witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
sap van 1/2 citroen
flinke hand gemengde sla
zeezout en versgemalen zwarte peper
1/4 komkommer in halve plakjes
wat verkruimelde geitenkaas

Bereiding
Verhit 1 eetl olie uit het potje van de artisjokken in een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe, bak 2 minuten zacht en voeg de artisjokken toe. Verwarm een minuut en voeg dan de bonen toe.
Verhit 2-3 minuten tot alles warm is.
Haal van het vuur. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

Leg de slabladeren op twee borden en verdeel hier de bonen en artisjokken over. Leg de plakjes komkommer erbij en de brokjes geitenkaas.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten