zondag 4 januari 2015

Gerookte knoflookbouillon met croutons en bieslook


Dit kleine soepje hadden wij als tussengerecht met Kerst. Meestal eet ik geen soep als we uitgebreid gaan eten, omdat het zo vult. Met een bouillon valt dat wel mee.
De smaak is heerlijk geconcentreerd doordat er een hele bol gerookte knoflook in gaat. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken en evt. wat gerookt zeezout toevoegen.
Simpel, met wat zelfgemaakte croutons en bieslook. Erg lekker!

Ingrediƫnten, voor 2-4 amuseglaasjes
1 bol gerookte knoflook
500 ml kippenbouillon
1 dikke snee boerenbrood
3 eetl olijfolie
1 eetl bieslook, in fijne ringetjes

Bereiding
Pel alle teentjes knoflook van de bol knoflook. Kneus ze met de platte kant van een groot mes.
Breng 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 bouillonblokje) aan de kook met alle teentjes knoflook. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken tot de knoflook zacht is en de bouillon wat ingekookt. Haal de knoflook uit de bouillon.

Snijd van het brood blokjes van 1x1cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes rondom krokant. Laat afkoelen en uitlekken op een stuk keukenpapier.

Giet de bouillon, die nu heerlijk naar knoflook ruikt!, in 2-4 kleine amuseglaasjes.
Verdeel de croutons over de bouillon en bestrooi met de bieslook.
Je kunt evt nog een zacht teentje knoflook fijnsnijden en toevoegen. Dit is ook erg lekker om op een apart toastje te smeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten