zondag 15 februari 2015

Panna cotta met witte chocolade en passievrucht


Panna cotta is een bekend Italiaans roompuddinkje dat ik het liefst 'naturel' maak met suiker en vanille. Gecombineerd met rood fruit zoals frambozen of aardbeien is denk ik de beste combinatie. Maar... met witte chocolade en passievrucht is een lekkere variatie.
Witte chocolade vind ik vaak te zoet. Het frisse, tropische van de passievrucht past er dan goed bij.

 


Dit recept zag ik op de blog judithscakes.nl, het komt uit Delicious april 2007.

Ingrediƫnten, voor 4 personen
500 ml slagroom
20 gram suiker
1 vanillestokje, opengesneden
2 blaadjes gelatine (4 gram)
150 gram witte chocolade
2 passievruchten, gehalveerd
 
Bereiding
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje. Doe dit merg samen met het vanillestokje, de slagroom en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat 10 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje.
Schaaf met een grove rasp of schaaf wat krullen van de witte chocolade. Zet apart.
Hak de rest grof en doe dit bij de warme room. Laat al roerend smelten.
Knijp de gelatine goed uit en roer door de room.
Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen tot het lobbig is.
Schenk het in 4 puddingvormpjes van 150ml. Laat een paar uren, of een nacht, in de koelkast opstijven.


Zet de vormpjes een paar tellen in heet water en stort de panna cotta op dessertbordjes.
Halveer de passievruchten en schep met een lepeltje het vruchtvlees uit de vrucht. Verdeel dit over de 4 puddinkjes. Strooi de witte chocoladekrullen erover en serveer.

3 opmerkingen:

  1. Mmmm, ziet er lekker uit! Welk gewicht hebben de blaadjes gelatine die jij hebt gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Margo
      Ik heb de blaadjes van dr Oetker gebruikt. Die zijn 2 gram per stuk

      Verwijderen
  2. Ik ga dit zeker eens proberen. Bedankt voor je reactie Judith!

    BeantwoordenVerwijderen