woensdag 30 maart 2016

Salade met gegrilde venkel, peer, walnoten en Stilton


Dit is mijn favoriete salade op dit moment. Echt een heerlijke combinatie en weinig werk om te maken. Je hoeft alleen de venkel kort te grillen. 
De veldsla is zacht, de peer zoet en zacht, de gegrilde venkel en walnoten hebben een bite, en de kaas is zout en romig. Mjam. Hier hoef je niet eens brood bij.
Je kunt in plaats van Blue Stilton ook een andere blauwe kaas gebruiken. 




Ingrediƫnten, voor 2 personen
75 gram veldsla 
1 peer, in plakken of blokjes
1/2 venkel, in dunne plakken
3 eetl walnoten, grof gehakt
100 gram Blue Stilton, in brokken
1 eetl olijfolie

Dressing
4 eetl olijfolie
2 eetl balsamicoazijn
versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding
Smeer de plakken venkel in met 1 eetlepel olijfolie. Grill de venkel in een hete grillpan ongeveer 1 minuut aan elke kant. Ze worden beetgaar, maar moeten niet te bruin worden. Laat tot lauwwarm afkoelen op een bord.

Verdeel de veldsla over twee borden. Leg hierop de plakken of blokjes peer. Strooi de walnoten en stukjes kaas erover. Leg de lauwwarme venkel erop.

Maak een eenvoudige dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
Sprenkel dit over de salade en serveer direct.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten