woensdag 6 april 2016
Dadelkoek met kokos
Ik had mezelf voorgenomen om geen dadels meer te eten, toen ik laatst in een aflevering van 'Keuringsdienst van Waarde' zag dat er regelmatig insecten en larven in dadels zitten.
Maar toen ik dit recept kreeg van een collega was ik toch wel heel benieuwd naar de smaak. Het is een platte koek en het lijkt wel wat op boterkoek. Makkelijk om te maken, want je hoeft de oven niet te gebruiken.
Echt super lekker met de kokos erbij!
Ingrediënten
250 gram ontpitte dadels
125 gram roomboter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
200 gram Maria biscuitjes (1 rol)
40 gram geraspte kokos
Bereiding
Maal de dadels fijn in een keukenmachine.
Verwarm de boter, suiker en vanillesuiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
Doe de gemalen dadels erbij en roer tot het goed gemengd is. Haal de pan van het vuur.
Klop het ei los en meng het snel door het dadelmengsel.
Maal de biscuitjes in de keukenmachine tot ze redelijk fijn zijn. Er mogen nog wel kleine stukjes in zitten, dat eet straks lekker.
Schep de koekkruimels met een lepel door de dadels tot het een stevige massa is.
Bedek een boterkoekvorm of springvorm met een diameter van 24cm met vershoudfolie.
Verdeel de massa met een lepel in de vorm en druk overal stevig aan tot het mooi verdeeld is.
Bestrooi met de geraspte kokos.
Laat iets afkoelen, bedek met vershoudfolie en laat verder afkoelen in de koelkast.
Na een paar uur of een nacht is de koek stevig en klaar om in punten te snijden.
Haha de Keuringsdienst van waarde. Dat maakt dadels gezond, alles in één ;-)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me een heerlijk taartje, gaat op mijn lijst(je).