zaterdag 12 maart 2016

Zoete aardappelsoep met kokosmelk en kerrie


Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Het liefst rooster ik ze in de oven of maak er frietjes van, als bijgerecht. In dit romige soepje passen ze erg goed bij het kruidige van de garam masala en kerrie. Kokosmelk past daar natuurlijk heel goed bij.
Een heerlijk zacht en kruidig soepje!

Het recept komt uit 'Veg', van Hugh Fearnley-Whittingstall. 


Ingrediënten, voor 4 personen
2 eetl olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember, geschild en fijngesneden
1/2 rode peper, naar smaak, zonder zaadjes, fijngesneden
1 eetl garam masala
2 theel kerriepoeder
2 zoete aardappels (in totaal 700 gram), geschild en in blokjes
1 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk
sap van 1/2-1 limoen
handje koriander, grof gesneden
zout en zwarte peper
evt. Griekse yoghurt voor eroverheen

Bereiding
Bak de uien op laag vuur in de olijfolie tot ze zacht en glazig zijn. Doe de knoflook, gember, rode peper, garam masala, kerrie en zoete aardappel erbij. Laat een paar minuten bakken. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 15-20 minuten zacht koken tot de aardappels gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Haal de pan van het vuur, voeg limoensap naar smaak toe.
Serveer met vers gesneden koriander en evt. een een klodder Griekse of volle yoghurt (crème fraîche kan ook).

Maak af met wat versgemalen zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten