vrijdag 4 maart 2016

Mediterrane pasta met kip en geitenkaas


Het is een tijdje geleden dat ik wat op m'n blog heb gezet.
Er wordt nog volop gekookt, maar ik was even niet gemotiveerd om er foto's van te maken en het uit te typen. Het speelt ook mee dat het in de winter vaak al te donker is als de foto gemaakt moet worden. En met een dreumes in huis die tussen 17-19 uur veel aandacht vraagt wordt het ook niet beter. 

Tijd om het weer op te pakken!

Dit recept maak ik al sinds m'n studententijd en we eten het regelmatig. Je kunt de geitenkaas vervangen door feta, of evt alleen parmezaanse kaas gebruiken. 
Deze hoeveelheid ruim voldoende voor 2 personen. 



Ingrediƫnten, voor 2 personen
300 gram pasta (bv penne of fusilli)
2 kipfilets, in stukken
1-2 rode uien, in parten
1 rode paprika, in repen
4 teentjes knoflook, ongepeld
4 eetl groene pesto
klein bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
150 gram geitenkaas (of feta), in stukken
2 handjes rucola 
olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de kip, rode ui, paprika en knoflook in een grote braadslede. Schenk er een flinke scheut olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Hussel goed door elkaar. 
Zet 25 minuten in de oven tot de kip gaar is en alles geroosterd. Schep evt. halverwege alles om. 
Haal de hele teentjes knoflook uit de braadslede. Knijp ze uit hun velletje en hak fijn.

Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken en schep de pasta in de braadslede bij de kip. Meng de fijngehakte knoflook erdoor.
Doe nu de pesto, tomaatjes, geitenkaas en rucola erbij. Meng goed. 
Schenk er nog wat olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten