zondag 24 juli 2016

Haricots verts en peultjes met hazelnoten en sinaasappel


Met dit warme weer eten we veel salades. Nu niet met sla, maar met groene groenten: haricots verts en peultjes. Je kunt ook sperziebonen, tuinbonen of sugar snaps gebruiken. Broccoli past er ook wel goed bij denk ik.
De groente is koud. De dressing fris door de sinaasappel en knoflook en dan zitten er ook nog veel geroosterde hazelnoten in. Erg lekker. Wij aten dit met z'n tweeën als lunch. 

Ook lekker als gezond bijgerecht bij een bbq of bij een geroosterd visje. 

Een recept uit 'Ottolenghi Het Kookboek'. Een van mijn favoriete kookboeken. 






Ingrediënten, voor 2 personen
250 gram haricots verts
250 gram peultjes
50 gram blanke hazelnoten
sap van 1/2 sinaasappel
rasp van 1/2 sinaasappel
2 eetl bieslook, fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
3 eetl olijfolie
2 eetl hazelnootolie
grof zeezout en zwarte peper

Bereiding
Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de haricots verts 3 minuten, doe dan de peultjes erbij en kook nog 2 minuten. Giet af in een vergiet, spoel onder koud water en laat uitlekken.
Je kunt dit al een dag van te voren doen.

Leg de hazelnoten op een bakplaat. Rooster ze 10 minuten in een oven op 180 graden tot ze wat bruiner zijn. Laat ze afkoelen: dan worden ze pas knapperig. Hak de noten grof.

Maak een dressing van het sap van de sinaasappel, de sinaasappelrasp, bieslook, knoflook, olijfolie, hazelnootolie en breng op smaak met peper en zout.

Meng in een grote kom of schaal de afgekoelde bonen en peultjes met de dressing en strooi de hazelnoten erover. 
Breng nog een keer op smaak met peper en zout.
Serveer de salade op kamertemperatuur, of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten