dinsdag 12 juli 2016

Veldsla met gerookte kip, avocado en pesto-yoghurtdressing


Veldsla vind ik een heerlijke slasoort. Zo lekker zacht en boterig.
De avocado is ook romig, de gerookte kip hartig en dan de geroosterde pitjes erbij. 
Dit is echt een supersimpele en lekkere salade. We vonden de dressing met yoghurt en pesto ook een succes. Dit was onze lunch. Er kan een geroosterd broodje bij, maar het vult zo ook goed. 



Dit recept kwam ik tegen op Pinterest. Lang leve Pinterest.... wat verslavend is dat zeg.



Ingrediƫnten, 2 personen
75 gram veldsla (1 zak)
150 gram gerookte kip, in plakken
1 avocado, in stukjes
12 cherrytomaten, gehalveerd of in kwarten
1/2 komkommer, geschild en in blokjes
3 eetl pijnboompitten, geroosterd
75 gram yoghurt
25 gram pesto
25 gram mayonaise
versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Laat de pitten op een bord afkoelen.

Verdeel de sla over 2 borden. Leg hierop de plakken gerookte kip, stukjes avocado, tomaatjes en komkommer. 

Maak een dressing van de yoghurt, pesto en mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitten erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten