vrijdag 15 juli 2016

Zwartebessencake


We kregen weer een emmertje zwarte bessen van de buren, dus de oven kon weer aan :).
Een heerlijke cake met Griekse yoghurt en citroenrasp. Hij is luchtig en zacht van binnen. De buitenkant is na het bakken zoals hij moet zijn. Zwarte bessen zijn best zuur en dat past goed in een zoete cake.
Makkelijk en snel om te maken. Dit is weer een blijver!

Deze cake zag ik op de blog huistuinenkeukenvertier.blogspot.nl van Karin. 




Ingrediƫnten
225 gram kristalsuiker
2 eieren (L)
135 gram Griekse yoghurt
rasp van 1 citroen
merg van 1 vanillepeul of 1 theel vanille extract
150 gram roomboter, gesmolten
225 gram patentbloem   
7 gram bakpoeder       (of gebruik 225 gram zelfrijzend bakmeel ipv bloem en bakpoeder)
125 gram zwarte bessen (of andere bessen)

Bereiding
Verwarm de oven op 160 °C, hete lucht.
Doe in een grote kom de suiker, eieren, Griekse yoghurt, citroenrasp, vanille en gesmolten boter. Meng met een garde goed door elkaar.
Zeef de bloem en bakpoeder erboven en spatel dit door het beslag. Spatel vervolgens de zwarte bessen erdoor.

Vet een cakeblik van 24cm in met boter en bekleed met bakpapier.
Schep het beslag in de cakevorm, strijd de bovenkant glad en zet de vorm net onder het midden in de oven.
Bak 60-70 minuten tot de cake mooi gekleurd en gaar is.
Laat afkoelen in de vorm. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten