Eet lekker

woensdag 25 juni 2014

Salade van rucola, venkel, puy-linzen en halloumi

›
Venkel is heerlijk is een salade, dat vergeet ik wel eens. Laatst at ik het nog in een gemengde salade met wortel en appel bij een gebak...
1 opmerking:
zaterdag 21 juni 2014

Auberginebootjes uit de oven

›
Ik heb voor het eerst echt lekkere aubergines gegeten toen ik voor drie maanden in Istanbul was. In de Turkse keuken wordt veel met auber...
1 opmerking:
donderdag 19 juni 2014

Sardientjes met salsa van olijven, bleekselderij en rozijnen

›
Bij de visboer zag ik dikke verse sardientjes liggen. De twee klanten voor me kochten ze en ik kon het ook niet laten. Deze sardientjes w...
3 opmerkingen:
dinsdag 17 juni 2014

Abrikozencake

›
Een simpele cake met fruit in een gekartelde bakvorm en het ziet er uit als een echt taartje! De ingrediënten heb ik altijd wel in huis,...
1 opmerking:
zondag 15 juni 2014

Bruschetta met groene asperges en tuinbonen

›
De laatste tuinbonen uit de vriezer heb ik gebruikt om deze bruschetta te beleggen. Heerlijk met de groene asperges, lente ui en geiten...
2 opmerkingen:
donderdag 12 juni 2014

Rokerige gebakken amandelen

›
Ik eet veel noten, meestal ongezouten en ongebrand. Een handje walnoten of amandelen zijn een gezond snack. Vorige week kocht ik een fles...
1 opmerking:
dinsdag 10 juni 2014

Tuinbonenburgers

›
Groenteburgers of koekjes zijn een goede manier om je groente binnen te krijgen. Lekker krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. J...
1 opmerking:
zaterdag 7 juni 2014

Tagliatelle met vis, asperges en witte wijnsaus

›
Ik vroeg deze week 'wat wil je graag eten vanavond?' Het antwoord was 'een visstoofpotje met roomsaus en asperges....' ...
1 opmerking:
maandag 2 juni 2014

Aardbeienmascarponetaart

›
We hebben al aardig veel aardbeien geplukt in eigen tuin. Deze aardbeientaart had ik al een tijdje in gedachten om te maken. Hij ziet eru...
2 opmerkingen:
vrijdag 30 mei 2014

Kruisbessentaart

›
De vriezer moet leeg. Dat denk ik regelmatig. Ik hou ervan om altijd een flinke voorraad in huis te hebben. Vandaag heb ik de laatste kr...
woensdag 28 mei 2014

Mediterrane vissoep met room en venkel

›
Vissoep met brood vind ik heerlijk als maaltijd, vooral in het weekend. Deze soep is makkelijk te maken. Nu heb ik zalm en gamba's ...
zondag 25 mei 2014

Salade chèvre chaud

›
I n ons favoriete restaurantje in Groningen 'Le Marronnier' bestel ik eigenlijk altijd dit voorgerecht. Toen we een paar jaren ge...
dinsdag 20 mei 2014

Yoghurtijs

›
Als ik ergens ijs koop, dan is het eigenlijk altijd yoghurtijs. Een bolletje is genoeg. Soms koop ik er nog een bolletje frambozenijs bij...
zondag 18 mei 2014

Waldorfsalade met druiven

›
Voor de lunch hadden we vandaag een waldorfsalade met druiven. Lekker met een geroosterd broodje. In de winter maak ik de salade ook wel ...
1 opmerking:
donderdag 15 mei 2014

Aardbeientaartjes met mascarpone en pistache

›
Eenpersoons taartjes zien er altijd zo mooi uit. In het boek van Ottolenghi staan heerlijke tartelettes, zoals ze ook wel genoemd worden. ...
3 opmerkingen:
zondag 11 mei 2014

Cajun aardappeltjes uit de oven

›
Deze geroosterde aardappeltjes zijn heel makkelijk te maken. De cajun-kruidenmix maakt ze lekker spicy. Al staat in het originele recept ...
woensdag 7 mei 2014

Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen

›
Een vriendin vertelde me dat ze deze heerlijke gehaktballetjes had gemaakt uit het boek 'Jeruzalem' van Ottolenghi. Uit dit boek ...
1 opmerking:
dinsdag 6 mei 2014

Mediterrane gevulde puntpaprika's

›
  Gevulde groente ziet er altijd feestelijk uit en het is makkelijk om voor veel mensen te maken. Meestal gebruik ik daarvoor paprika...
zondag 4 mei 2014

Penne met chorizo, erwtjes en courgette

›
Een makkelijke pasta; daar kun je niet genoeg recepten van hebben. Deze voorjaarspasta zag er zo mooi fris uit met de kleur van de chor...
1 opmerking:
maandag 28 april 2014

Patatas bravas

›
Deze gebakken aardappeltjes met pittige tomatensaus zijn een klassieke Spaanse tapa. Leuk als je verschillende tapas maakt, maar ook als ...
zaterdag 26 april 2014

Bietensalade met amandelen en feta

›
We hebben de laatste rode bietjes uit eigen tuin gegeten (die lagen nog in de vriezer). De nieuwe bietjes voor dit jaar zijn alweer gezaa...
woensdag 23 april 2014

Kokos pannacotta met ananas en munt

›
Meestal zijn wij niet zo van de toetjes, maar een panna cotta gaat er altijd in. Het liefst gecombineerd met frambozen. Laatst zag ik dat...
1 opmerking:
dinsdag 15 april 2014

Eiersalade van eigen eitjes!

›
Sinds een paar weken hebben wij kippen: 1 haantje en 4 hennen. Het zijn krielkippen van het ras Sabelpoot. Het zijn echt prachtige beestj...
1 opmerking:
zondag 13 april 2014

Bitterballen van Holtkamp

›
Zelfgemaakte bitterballen zijn echt zóveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Als je deze hebt geproefd, dan zeg je ook tegen een van D...
5 opmerkingen:
donderdag 10 april 2014

Rabarberijs

›
Laatst zag ik Kees Raat op televisie: een ijsmaker uit Amsterdam. Hij heeft daar een ijssalon, genaamd  Metropolitan . Ik wist dat hij ee...
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.