Eet lekker

maandag 30 december 2013

Bruschetta met appel en blauwe kaas

›
In de vriezer liggen altijd sneetjes eigen gebakken brood, die ik kan gebruiken voor bruschetta, voor lunch of bij de borrel. Ik ben de v...
zondag 29 december 2013

Tatin van sjalotten

›
Vandaag hadden we als lunch een tarte tatin met sjalotten en Stilton. De sjalotten komen uit de moestuin van Karin: bedankt! Deze sjalotj...
2 opmerkingen:
zaterdag 28 december 2013

Gevulde komkommer met ham en augurk

›
Met Kerst was dit een van de amuses: een stukje komkommer gevuld met ham, augurk en peterselie. Heel makkelijk om te maken, fris en light...
donderdag 26 december 2013

Uienbrioche met spek en kastanjechampignons

›
Meestal kook ik met Kerst heel uitgebreid, maar dit jaar is het allemaal wat eenvoudiger. Ook wel eens lekker om niet voor de feestdagen...
maandag 16 december 2013

Breekbrood met hazelnoten en kaas

›
Als ik brood bak, dan is het vaak op zondag. Afgelopen zondag heb ik gekozen voor een breekbrood met hazelnoten en kaas uit Delicious Ke...
2 opmerkingen:
zondag 1 december 2013

Speculaastaart met appel en amandel

›
Vanmiddag hebben wij Sinterklaas  gevierd met de familie. Daar hoort natuurlijk wel een Sinterklaastaart bij. Op verschillende blogs zag ...
1 opmerking:
zondag 24 november 2013

Lenteui soep

›
Vroeger kregen we wel eens lenteui-crèmesoep, uit een pakje. Die vond ik toen heerlijk. Omdat ik niet meer uit pakjes en zakjes eet, heb ...
2 opmerkingen:
zaterdag 23 november 2013

Kipfricassee met paddenstoelen en salie

›
De naam van dit gerecht komt van een oud Frans woord, fricasser, dat opstoven betekent. Fricassee wordt meestal gemaakt van kip, kalfsvle...
2 opmerkingen:
vrijdag 22 november 2013

Paddenstoelenquiche

›
Een quiche maak ik graag in het weekend als lunch. Meestal maak ik het deeg zelf, maar dit keer heb ik voor een makkelijke versie gekozen...
donderdag 21 november 2013

Salade van rode biet, geitenkaas en boontjes

›
Rode bietjes en geitenkaas zijn een heerlijke combinatie. De sperzieboontjes en dressing met kappertjes en knoflook passen er ook goed bi...
maandag 18 november 2013

Aardappelwaaiers

›
Dit vind ik nu echt een aardappel-ontdekking! Afgelopen zomer zag ik deze aardappeltjes in een tijdschrift staan toen we op vakantie wa...
zondag 17 november 2013

Rabarber-kwarktaart

›
In de vriezer heb ik nog een paar zakken met rabarber uit eigen tuin. Handig om rabarbercompote te maken of te gebruiken in taart en cak...
11 opmerkingen:
zaterdag 16 november 2013

Chocoladesouffleetjes

›
    Mmm, chocolade! Desserts zijn heel leuk om te maken, maar ik heb er meestal geen ruimte meer voor na de maaltijd. Liever heb ik ...
3 opmerkingen:
zondag 10 november 2013

Linguini met pesto Genovese

›
Het is echt jaaaaren geleden dat ik pesto in een potje heb gekocht. Het is zo makkelijk om te maken en ik heb alle ingrediënten, behal...
zaterdag 2 november 2013

Kwartels met druiven en dragon

›
Niet iedereen houdt ervan dat er een vogeltje op z'n bord ligt. Zelf vind ik de smaak van kwartel heerlijk. Je kunt ook filetjes kop...
donderdag 31 oktober 2013

Warme salade van paddenstoelen en geroosterde pompoen

›
Een heerlijke herfstsalade die je ook kunt maken met andere kaas, zoals geitenkaas of Parmezaanse kaas. Lekker met brood als lunch. Het...
dinsdag 29 oktober 2013

Volkorenbrood met lijnzaad

›
Het werd weer eens tijd om een nieuw broodrecept te testen. Dit recept vond ik op de blog 'Xandra bakt brood'. Een leuke blog ov...
maandag 21 oktober 2013

Pompoensoep met mangochutney

›
Op veel blogs en in culinaire tijdschriften komt op dit moment de pompoensoep weer voorbij. En dat is niet zo gek in oktober, het is een ...
zondag 20 oktober 2013

Appel-kaneeltaart

›
Een makkelijk appeltaartje voor zondagochtend. Eigenlijk wilde ik een andere taart maken, maar dat deeg moest rusten en blind gebakken wo...
zaterdag 19 oktober 2013

Witlofschuitjes met appel en amandel

›
Vandaag een makkelijk voorgerechtje. Witlofschuitjes presenteren altijd leuk, ook als borrelhapje, en je kunt eindeloos variëren met de v...
donderdag 17 oktober 2013

Pompoentaartjes met wortel en geitenkaas

›
  Deze pompoentaartjes van Ottolenghi had ik al een hele tijd in m'n hoofd zitten. Pompoen, wortel en geitenkaas gecombineerd in ee...
2 opmerkingen:
dinsdag 15 oktober 2013

Kippenborst met tuinbonen en pancetta

›
Weer een gerecht uit het boek 'Het Franse Brasserie kookboek' van Daniel Galmiche. De tuinbonen komen uit onze moestuin. In de v...
zondag 13 oktober 2013

Bruschetta met vijgen, gorgonzola en rucola

›
We aten vandaag bruschetta met vijgen en gorgonzola en daarbij pompoensoep. Een makkelijke maaltijd dus en ook wel herfstig. Op vrijdag...
zaterdag 12 oktober 2013

Geitenkaassalade met walnoten en Franse vinaigrette

›
  Als ik ergens ga lunchen kies ik vaak voor een broodje of salade met geitenkaas. Geitenkaas is denk ik mijn favoriete kaas, al is het...
1 opmerking:
vrijdag 11 oktober 2013

Frisse citroentiramisù met amaretti

›
Vorige week heb ik het nieuwe kookboek van Janneke Philippi gekocht:  'Mijn favorieten desserts'. Uit haar appeltaartenboek heb i...
2 opmerkingen:
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.