Eet lekker

woensdag 3 juni 2015

Geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop

›
Zoete aardappel is misschien geroosterd wel het lekkerst. In een stoofgerecht gebruik ik het ook regelmatig, maar de smaak is dan toch mi...
maandag 1 juni 2015

Aspergerolletjes met parmaham en ricotta

›
Met groene asperges kun je alle kanten op. Vooral in een quiche gebruik ik ze vaak. Of gegrild in de grillpan of op de bbq. Deze rolletje...
2 opmerkingen:
zaterdag 30 mei 2015

Supersnel en simpel speltbrood

›
Spelt is al een hele tijd hot. Je ziet overal speltbrood en speltproducten. Tijd om eens zelf speltbrood te bakken. In de kookboekenkas...
2 opmerkingen:
vrijdag 22 mei 2015

Omgekeerde luchtige rabarbertaart

›
Gisteren heb ik meer dan een kilo rabarber uit de moestuin gehaald. Twee porties heb ik in stukjes in de vriezer gedaan, zodat ik de rest...
1 opmerking:
woensdag 20 mei 2015

Pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus

›
Als ik in een goed Chinees restaurant Pekingeend op de kaart zie staan, dan kan ik de verleiding meestal niet weerstaan. Heerlijk die kna...
5 opmerkingen:
maandag 18 mei 2015

Kokostaartje van Holtkamp

›
In het bekende bakboek 'De Banketbakker' van Holtkamp staan veel uitgebreide bakrecepten, maar ook genoeg eenvoudig te maken taar...
zaterdag 16 mei 2015

Mango-kipsalade van Nigella

›
Deze zomerse salade stond al een tijdje op m'n lijstje om te maken. Mango, gerookte kip en koriander zijn een goede combi. Door de le...
woensdag 13 mei 2015

Indonesische runderrendang

›
Dit is de eerste keer dat ik rendang heb gemaakt. Ik wilde weer wat in de slowcooker maken en dan kom ik meestal uit op rundvlees. We heb...
5 opmerkingen:
zondag 10 mei 2015

Tomaten-granaatappelsalade

›
Dit is uiteraard een zomerse tomatensalade. Maar ik zag deze prachtige tomaatjes liggen en had nog een granaatappel. Dan mag het ook wel ...
vrijdag 8 mei 2015

Biefstuk met marsala, paddenstoelen en pasta

›
Kalfsvlees in marsalasaus is een Italiaanse klassieker. Maar niet overal kun je kalfsvlees kopen, dus je kunt ook voor biefstuk kiezen, z...
woensdag 6 mei 2015

Daslookboter

›
Aan de rand van onze tuin, in de schaduw onder de bomen, groeien een heleboel daslookplantjes. Een paar vierkante meter wilde knoflook. J...
4 opmerkingen:
dinsdag 5 mei 2015

Mango-yoghurtijs

›
We eten weinig toetjes en ik ben ook geen liefhebber van ijs. Behalve yoghurtijs (met echte slagroom erop). Dit ijs is op basis van (Gri...
zondag 3 mei 2015

Nieuwe verpakkingsvrije, biologische winkel in Groningen: Opgeweckt Noord!

›
Meestal blog ik niet over winkels, maar deze nieuwe verpakkingsvrije, biologische winkel in Groningen wil ik graag even noemen. Sinds de...
2 opmerkingen:
zaterdag 2 mei 2015

Zalmsalade voor op toast

›
Jaren geleden had ik een bijbaantje in een croissanterie. Sommige salades werden kant-en-klaar gekocht, maar deze moesten we altijd zelf ...
donderdag 30 april 2015

Broccolisalade met zoete tahin

›
  Als ik een vegetarisch gerecht wil maken pak ik meteen de boeken van Ottolenghi erbij. Het nieuwste boek  'Plenty More' sta...
1 opmerking:
dinsdag 28 april 2015

Salade met gerookte kip, ananas en bleekselderij

›
Een salade met een lekkere bite door de noten en de bleekselderij. De combinatie met gerookte kip, ananas en kerrie is super. De reden da...
2 opmerkingen:
zondag 26 april 2015

Rabarbercake

›
Vanochtend was de perfecte ochtend om wat te bakken. Ik was al vroeg in de moestuin bezig geweest en zag dat de rabarberplanten weer flin...
dinsdag 14 april 2015

Pissaladière

›
Een pissaladière is een uientaart met ansjovis uit Nice. Je komt verschillende soorten recepten tegen in de Franse kookboeken. Meestal wo...
zaterdag 4 april 2015

Aardappelsalade met ei, radijs en dille

›
De winterstop is voorbij: de kippen leggen weer eieren! Een goede timing, zo voor de Paasdagen. Tijd om weer gerechten te maken met ei. ...
woensdag 1 april 2015

Daube Provencale (Franse runderstoof uit de slowcooker)

›
De slowcooker is hier een groot succes. Je kunt stoofgerechten natuurlijk prima in een stoofpan op het vuur of in de oven maken. En ik vi...
5 opmerkingen:
zaterdag 28 maart 2015

Quiche met artisjokken, salami en olijven

›
Wat lekker op een pizza is, is vast ook lekker in een quiche, las ik op de blog 'violetkookt' . Ik heb het recept iets aangepast...
donderdag 26 maart 2015

Geroosterde bloemkool met tomaat, dille en kappertjes

›
Weer een vegetarisch gerecht van Ottolenghi. Dit soort dingen eet ik meestal alleen, want niet iedereen houdt van deze smaken. In elk gev...
zondag 22 maart 2015

Wortelkoekjes met harissayoghurt

›
In groentekoekjes kun je allerlei soorten groenten kwijt. Ottolenghi heeft zijn boeken er vol mee staan. Zijn zoete aardappelkoekjes vin...
1 opmerking:
vrijdag 20 maart 2015

Tomatenfeta taart

›
Met een hartige taart maak je iedereen blij. Doe mij maar een quiche met kaas erin in plaats van zoet gebak. Je kunt voor het deeg blader...
woensdag 18 maart 2015

Stoofpeertjes uit de slowcooker

›
Het kan nog net: we eten voor de laatste keer stoofpeertjes. Deze keer heb ik ze niet gewoon in de pan gemaakt, maar in mijn nieuwe slowc...
3 opmerkingen:
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.