Eet lekker

zondag 21 december 2014

Granola met kokos

›
Op een gegeven moment zag je overal op internet, in kookboeken en bladen granola voorbij komen. En dan vooral varianten met boekweit -en ...
donderdag 11 december 2014

Borsjt (bietensoep)

›
Deze Russische bietensoep stond al jaren op mijn to-cook-list. De eerste keer dat ik erover las (lang geleden) dacht ik blèèègh, soep van...
dinsdag 9 december 2014

Bleekselderij met rundergehakt

›
Dit is een typisch alledaags gerecht uit de Sichuanese keuken. Bleekselderij en rundergehakt passen goed bij elkaar. Het wordt e rg lekke...
1 opmerking:
zondag 7 december 2014

Chinese komkommersalade

›
Bij een Chinese maaltijd worden veel groenten geserveerd. Geblancheerde en geroerbakte bladgroente zoals paksoi, spinazie, snijbiet en ch...
1 opmerking:
zaterdag 6 december 2014

Kip met zwarte bonen

›
Dit is het eerste gerecht dat ik uit het boek 'De echte Chinese keuken thuis' van Fuchsia Dunlop heb gemaakt. De geuren die vrijk...
donderdag 4 december 2014

De Chinese keuken

›
Wat een ontdekking! 'De echte Chinese keuken thuis' van Fuchsia Dunlop. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar ben nu fan van h...
1 opmerking:
dinsdag 2 december 2014

Geroosterde bietensalade met geitenkaas en dille

›
Alweer zo'n lekkere salade uit 'Het Farmhouse Cookbook'. Ik ben gek op bietjes en geitenkaas. Als ik op de blog zoek naar sal...
zaterdag 29 november 2014

Conchiglie met saffraan, venkel en kip

›
Conchiglie is pasta in de vorm van een schelp. Ik had een zak met grote conchiglie in de kast liggen maar wist nog niet welke saus ik erb...
woensdag 26 november 2014

Pompoensoep met kokosmelk en koriander

›
Met het kleinste pompoentje uit de moestuin heb ik deze pompoensoep gemaakt. Ideaal als voorgerecht. Van pompoensoep hoef ik namelijk nie...
2 opmerkingen:
maandag 24 november 2014

Salade met artisjokken en witte bonen

›
Er stonden nog een paar potten artisjokken op olie in de voorraadkast, naast de witte bonen. Ik kwam niet op het idee om dit te combiner...
donderdag 20 november 2014

Bloemkooltaart van Ottolenghi

›
Bloemkooltaart.... dat had ik nog niet eerder gegeten. In het nieuwste boek van Ottolenghi 'Plenty more' viel het recept me ook ...
1 opmerking:
zondag 16 november 2014

Bleekselderijsoep met Stilton

›
We eten veel soep de laatste tijd; daar heb ik in het najaar meer zin in dan wanneer het warm weer is. Deze soep at ik laatst bij Karin v...
1 opmerking:
zondag 9 november 2014

Broodje falafel

›
Broodje falafel: een vegetarisch en makkelijk gerecht vandaag. Alleen heb ik alles zelf gemaakt en dan kost het iets meer tijd. Gisteren...
1 opmerking:
woensdag 5 november 2014

Tarte tatin met prei

›
Voor preiliefhebbers is dit een heerlijk lunchgerecht. Lauwwarm het lekkerst en geitenkaas en blauwe kaas passen er beide goed bij. Het i...
maandag 3 november 2014

Zelf labne maken

›
Labneh is uitgelekte en ingedikte yoghurt (net als de Nederlandse hangop) die vaak als balletjes in olijfolie wordt bewaard. In Libanon w...
2 opmerkingen:
vrijdag 31 oktober 2014

Pompoensoep met appel, salie en spek

›
De herfst is mijn favoriete seizoen. Er is zoveel lekkers om mee te koken! Elk jaar probeer is weer nieuwe pompoenrecepten, ook voor soe...
donderdag 30 oktober 2014

Herfstsalade van rode kool, Stilton, noten en peer

›
Toen ik de foto van dit recept van Janneke Philippi in Delicious november 2014 zag staan wist ik meteen dat ik dit met het enige niet aan...
zaterdag 25 oktober 2014

Kastanjesoepje

›
Vorige week kreeg ik een zak vol tamme kastanjes van een vriendin; ze was een middag naar het bos geweest. Kastanjes doen we me vooral d...
woensdag 22 oktober 2014

Thaise zalmkoekjes met komkommersalade

›
Een supersimpel viskoekje. Ze zijn er verfijnder en vast lekkerder door alle ingrediënten van de rode currypasta zelf toe te voegen. Maar...
maandag 20 oktober 2014

Pasta met geroosterde pompoen, pijnboompitten en geitenkaas

›
We hebben begin oktober de pompoenen uit de moestuin gehaald. Het zijn Red Kuri's: de echte oranje pompoenen. Vorig jaar had ik 7 ver...
2 opmerkingen:
zaterdag 18 oktober 2014

Salade met rode biet, avocado en doperwten

›
Weer een salade uit het boek 'Plenty more' van Ottolenghi. Deze salade viel me meteen op toen ik het boek voor het eerst doorbla...
donderdag 16 oktober 2014

Worteltaart

›
Twee weken geleden werden er in Heel Holland Bakt prachtige worteltaarten gebakken. Ik vind het echt een taart voor in de herfst door de ...
1 opmerking:
zondag 12 oktober 2014

Knoflookbrood met oregano

›
In het boek 'Bakken' van Paul Hollywood staan prachtige broden. Dit knoflookbrood leek me lekker voor bij de lunch. Een eenvoudi...
2 opmerkingen:
vrijdag 10 oktober 2014

Wortelsoep met gember en koriander

›
We eten de laatste tijd vaak soep, omdat het zo makkelijk is om te maken en je er veel groente in kwijt kunt. Deze wortelsoep ik lekker k...
woensdag 8 oktober 2014

Griekse pasta met feta, olijven en munt

›
In de vriezer lag nog lamsgehakt van de halalslager. Eigenlijk wilde ik daar gehaktballetjes mee maken, maar het is deze makkelijke pasta...
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.