Eet lekker

donderdag 12 mei 2016

Koolsalade met gegrilde maïs

›
Vorige week was Yotam Ottolenghi in het programma Masterchef. Ik heb zijn boeken er meteen weer bij gepakt, want oh oh, wat kan hij toch ...
zondag 8 mei 2016

Courgetti met groene kipcurry en champignons

›
Al eerder maakte ik  courgetti met pesto en tomaatjes  met mijn spiraalsnijder van Gefu. Met die snijder kun je sliertjes snijden van har...
2 opmerkingen:
vrijdag 6 mei 2016

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

›
En opeens is het prachtig weer! Vanavond gaan we voor het eerst bbq-en! Wij houden niet van worstjes, gemarineerde speklapjes en bakken h...
dinsdag 3 mei 2016

Witlofschotel met gehakt en walnoten

›
De tijd voor stamppot is nu echt voorbij, maar een ovenschotel kan altijd. In recepten voor ovenschotels zie je vaak dat gehakt wordt geb...
zaterdag 30 april 2016

Key lime pie (van Kermit's uit Florida)

›
Al eerder maakte ik een limoentaart, maar dit is de echte key lime pie! Ik kreeg vorige week van mijn zusjes uit Florida de enige echte ...
1 opmerking:
dinsdag 26 april 2016

Tagliatelle met biefstuk en courgette

›
Deze pasta eten we al jaren, maar ik kwam erachter dat het recept nog niet op m'n blog stond. Het is weer zo'n gerecht waar we va...
zaterdag 23 april 2016

Quiche met groene asperges en prosciutto

›
Het is weer tijd voor asperges. De witte asperges hebben we nog niet gehad, maar met de groene heb ik al wel weer wat gerechten gemaakt....
woensdag 20 april 2016

Komkommer-Boursin hapje

›
Een lekker borrelhapje dat er best feestelijk uit ziet, of niet? Ik eet zo een stuk Boursin op en vind het ook heerlijk in een pastasaus...
11 opmerkingen:
maandag 18 april 2016

Siciliaanse kippensoep

›
In de vriezer liggen altijd kippendijen of -poten. De dijen gebruik ik meestal in plaats van kipfilet. Het vlees is veel smakelijker en m...
vrijdag 15 april 2016

Wraps met kip, ras el hanout en granaatappel

›
Dit is eens wat anders dan Mexicaanse wraps uit de oven. En het is ook nog gezonder. De kip wordt met het Arabische specerijenmengsel ra...
1 opmerking:
zondag 10 april 2016

Tagliatelle met gerookte zalm, prei en kappertjes

›
Dit is weer een snel pastagerecht voor door de week. Wij vonden het ontzettend lekker en ik ga het zeker vaker maken. Gerookte zalm met e...
woensdag 6 april 2016

Dadelkoek met kokos

›
I k had mezelf voorgenomen om geen dadels meer te eten, toen ik laatst in een aflevering van 'Keuringsdienst van Waarde' zag dat ...
1 opmerking:
woensdag 30 maart 2016

Salade met gegrilde venkel, peer, walnoten en Stilton

›
Dit is mijn favoriete salade op dit moment. Echt een heerlijke combinatie en weinig werk om te maken. Je hoeft alleen de venkel kort te g...
vrijdag 25 maart 2016

Vlaams stoofvlees met friet

›
Deze winter heb ik mijn slowcooker heel vaak gebruikt. Een stoofpot is makkelijk om te maken, je hebt er geen omkijken naar en je kunt me...
zaterdag 12 maart 2016

Zoete aardappelsoep met kokosmelk en kerrie

›
Zoete aardappels zijn gezond en lekker. Het liefst rooster ik ze in de oven of maak er frietjes van, als bijgerecht. In dit romige soepje...
vrijdag 4 maart 2016

Mediterrane pasta met kip en geitenkaas

›
Het is een tijdje geleden dat ik wat op m'n blog heb gezet. Er wordt nog volop gekookt, maar ik was even niet gemotiveerd om er foto...
vrijdag 25 december 2015

Kersttulband met cranberries en citroen

›
Vanochtend stond de oven al om half negen aan. Voor bij de koffie wilde ik een kersttulband maken. Niet te ingewikkeld en zwaar, maar wel...
1 opmerking:
zaterdag 28 november 2015

Gekarameliseerde citroentaart

›
Dit is een heerlijk citroentaartje uit het boek 'De Banketbakker' van Cees Holtkamp. De vulling is romig en fris, maar niet te z...
zaterdag 14 november 2015

Volkoren desembrood met walnoten en rozijnen

›
Zelf zuurdesembrood maken. Dat stond al jaren op mijn to-do-list. Eerder heb ik wel eens een poging gedaan, maar het zuurdesem werd niet...
2 opmerkingen:
vrijdag 25 september 2015

Salade met gekaramelliseerde vijgen, sinaasappel en feta

›
Met een vijgensalade maak je mij altijd blij. Ook deze versie van Ottolenghi is weer een succes. Al twijfelde ik eerst wel, omdat er veel...
zaterdag 5 september 2015

Bananenbrood met pecannoten

›
Er lagen drie overrijpe bananen op de fruitschaal. Dat betekent dat er een bananenbrood gebakken moet worden. In 'Plenty More' va...
1 opmerking:
maandag 31 augustus 2015

Ossenstaart, langzaam gestoofd in de slowcooker

›
De zomer loopt op z'n einde. Dat vind ik helemaal niet erg, want dan komen de lekkere herfstgerechten weer op het menu te staan. Nu i...
5 opmerkingen:
dinsdag 25 augustus 2015

Bavarois van mokkatiramisu

›
Dit is weer een heerlijk dessert voor een grote groep. Makkelijk om voor te bereiden en het presenteert prachtig, of niet? De smaak lijkt...
4 opmerkingen:
vrijdag 14 augustus 2015

Witte chocolademousse met zomerfruit

›
Dit heerlijke en feestelijke dessert maak ik al jaren elke zomer. Het is makkelijk om te maken en je kunt het prima de dag voordat je bez...
1 opmerking:
vrijdag 7 augustus 2015

Yoghurtcake met frambozen en citroen

›
Dit is een heerlijk frisse zomercake door de frambozen en citroen. De yoghurt in het beslag zorgt voor een zachte structuur en de buitenk...
1 opmerking:
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.