donderdag 12 september 2013

Nectarines gevuld met cantuccini en cacao


We aten vandaag deze gevulde nectarines als toetje. Een bekend Italiaanse recept, meestal gemaakt met perziken en amarettikoekjes. Je ziet variaties met fijngehakt vruchtvlees erdoor, Amaretto of Vin Santo, een eidooier erin en extra suiker erover heen. Allemaal even lekker....
In De Zilveren Lepel Zomer staat ook een goed recept, dat ik eens gemaakt heb tijdens een kookworkshop in Roberto's, Amsterdam.

Ik heb deze versie gemaakt met cantuccini: harde Italiaanse amandelkoekjes die meestal in Vin Santo worden gedoopt als dessert. De cacao past er goed bij, de amandelkoekjes geven een crunch en de boter maakt het smeuïg.
Je kunt er nog extra suiker overheen strooien voordat je ze in de oven zet, maar ik vind het zo zoet genoeg.
Lekker met vanille ijs of gewoon zo. Als ze iets afgekoeld zijn kun je ze zo uit de hand eten :)

Ingrediënten, voor 4 stuks
2 nectarines, gehalveerd, pit verwijderd
40 gram cantuccini (4 stuks)
2 eetl roomboter
1 eetl cacaopoeder

Bereiding
Snijd de nectarines door de helft en verwijder de pit. Zet ze 15 minuten in een oven op 180 graden tot ze wat zachter zijn. Maak ondertussen de vulling.
Maal de cantuccini fijn in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer). Je kunt ze ook fijnstampen in een vijzel of in een dubbelgevouwen theedoek.
Meng 1 eetl boter en cacao door de koekjes zodat er een plakkerig mengsel ontstaat. Verdeel dit over de 4 halve nectarines en verdeel de laatste eetlepel boter in vlokjes over de nectarines.
Zet ze nog 10 minuten in de oven tot ze aan de rand bruin worden en de vulling mooi zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...